Plaatsspecifiek Bekalken

Voor het optimaal bekalken van percelen is inzicht vereist in de waarde van pH en het Organische Stof percentage.
001_news_detail

Binnen percelen kunnen beide eigenschappen van de bodem sterk verschillen. Voor het optimaal bekalken van percelen is inzicht vereist in de waarde van pH en het Organische Stof percentage. Binnen percelen kunnen beide eigenschappen van de bodem sterk verschillen. Met behulp van GPS technologie is het mogelijk deze verschillen in pH “plaats specifiek” te corrigeren. Daarvoor zijn onder meer digitale bodemkaarten nodig. Hiervoor dient de grond te worden gescand met een bodemscanner. Na verwerking van de gegevens van de bodemscan worden nauwkeurige bodemkaarten van pH en OS samengesteld. Deze kaarten dienen als basis voor de digitale strooikaart voor de kalkmeststof, zodat de juiste hoeveelheid kalk op de juiste plaats kan worden toegediend. Een voorbeeld van een pH-kaarten een organische stof-kaart vind u hieronder.


De derde kaart is de taakkaart voor de toediening van de vloeibare kalk. Deze wordt ingevoerd in de computer van de uitrijmachine.
Wij kunnen deze bodemscans met de gedetailleerde bodemkaarten voor u verzorgen en vanaf heden de kalk plaatsspecifiek toedienen. Hiervoor kunnen wij u 2 soorten vloeibare kalk leveren.

1. Hydrokalk.

2. Betacal Flow.

U kunt de grondmonsters tevens benutten om andere mineralen te analyseren. Zoals N, P, K en Mg. Hierbij kunnen wij u dan een bemestingsadvies geven, passend bij uw bouwplan. Dit laatste zal verzorgd worden door Johan Schuitema te Mussel. Advisering en agrarische groothandel in GBM, zaaizaden en kunstmest. Voor een snelle pH-bepaling kunt u altijd met een grondmonster bij ons op het bedrijf terecht. Bovenstaande ontwikkeling zal zeker een positieve bijdrage leveren aan uw bedrijfsresultaat.

« Terug naar het nieuwsoverzicht