Bieten & cichorei

Bieten en cichorei 

Bieten en cichorei: Bieten zaaien doen we met twee 12-rijige machines. Deze machines zijn uiteraard uitgerust met gps. Eén machine met sectieafsluiting en een granulaatstrooier. Doordat beide machines elektrisch zijn aangedreven, wordt het zaad exact op de gewenste afstand gelegd. Waardoor er een egaal gewas ontstaat.

Bieten en cichorei oogsten

Voor het rooien van de bieten en cichorei beschikken wij over twee rooimachines. Beide machines zijn een Grimme Rexor 620. Allebei de machines zijn uitgerust met een ontbladeraar met klepels en poetsers. Hiermee wordt alleen het blad van de plant afgepoetst en blijft de kop van de biet intact. Hierdoor zijn de kopverliezen minimaal. Doordat de machine met rooiwielen rooit wordt ook de puntbreuk tot een minimum beperkt. Met deze machines zijn de verliezen minimaal en de opbrengst maximaal!

De machines hebben een bunkerinhoud van ca 20 ton. Door het rijden in hondengang wordt de bodem zoveel mogelijk ontzien. 

Voor de cichorei-oogst passen we één machine zodanig aan dat ook de kleinere cichoreipennen op de kipper belanden en niet op het land achterblijven.

Bieten verpleging

Voor een optimale groei van de bieten en het voorkomen van onkruid, kunnen wij uw bieten spuiten en schoffelen/aanaarden.

Bieten en cichorei rooien

Voor het rooien van de bieten en cichorei beschikken wij over twee moderne machines. Een Agrifac 9000 met een 12-tons bunker en een Grimme Rexor 620 met een 20-tons bunker. Met beide machines streven wij naar een bietvriendelijke oogst. Met deze machines wordt de gehele bodem gelijkmatig bereden. De Agrifac is een driewieler en de Grimme rijdt in hondegang. Hierdoor wordt zoveel mogelijk structuurbederf voorkomen. 

Sinds 2015 rooien we ook cichorei. Speciaal hiervoor hebben we een machine aangepast, zodat we de gehele wortel op een vriendelijke manier op de kipper krijgen. Naast het rooien van de biet of cichorei, rijden we deze desgewenst voor u in de bult.

Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden, neem dan gerust eens contact met ons op.